Védőruha termékismertető (2.)

Innovatív könnyített sugárvédő ruha

Sugárvédelmi eszköz-információk

Termékeink sugárvédő rétege ólom-gumi, illetve az ólommal azonos védelemmell rendelkező anyag feldolgozásával készüntek. Orvosoknak készült védőruháink a sugárvédelmi ruházatokról szóló (PSA/98/686/EWG) EU szabvány besorolása alá esnek és ennek megfelelően a CE No. 0123 számú előírás szerinti tanusítvánnyal rendelkeznek. Minden termékünk rendelkezik a CE 0123 tanusítvány címkéjével. Pácienseink számára készült termékeink az MDD 93/42 EWG-nek megfelelnek és “CE” címkével vannak ellátva.

Az orvosok és a páciensek számára készült termékeink az alábbi szabványoknak felelnek meg: DIN EN 61331-3 és RÖV. Feltételezzük, hogy a röntgengépekkel dolgozó orvos tisztában van a sugárvédelmi eszközök használatával (a védőruha mérete a címkén fel van tüntetve: hossz, és méret). A 0,35 mm-nél vastagabb ólomréteggel ellátott védőfelszerelés tartós viselésre nem ajánlott (lásd: a címkén a besorolást).

A normál, a könnyített és az ólommentes védőruhák sugárvédő anyaga a következő lehet: ólom, antimon, bizmut, ón.

Ólommentes sugárvédő ruha gyártását a Dr. Goos cég 3 éve szünetelteti.

Itt közlünk egy összehasonlító táblázatot, mely a különböző anyagokat hasonlít össze a védelem és súly tekintetében.

  • Ár és a védelem tekintetében legkedvezőbb a normál anyag.
  • Könnyített védőanyag: ha fontos szempont a súly, mert több órán keresztül kell viselni, akkor a könnyített anyag a megfelelő.
  • Ólommentes: a könnyített köpeny súlya azonos védelemi képesség mellett megegyezik az ólommentes köpeny súlyával, minden ettől eltérő adat...


Használat és tárolás

Sugárvédelmi kötényeinket (ólomköpeny, ólomkötény, védőköpeny) vállfával együtt csomagoljuk, a tárolása lógatva történjék a helyes tárolás érdekében. Válasszon különböző tartóink, vállfáink és fogasaink közül. Soha ne tegye eszközeinket radiátor/hősugárzó környékére, közvetlenül elé, vagy fölé. Vigyázzon az éles eszközök, kiálló sarkok közelében, nehogy kárt tegyenek a ruházatban!

Tisztítás/kezelés

Tisztításkor a szennyeződéseket, különösképpen a kontrasztanyagokat, vért, vagy egyéb más ráömlött folyadékot törölje le langyos fertőtlenítőszeres puha ronggyal, hogy megelőzze a rászáradást. A SupraTex és SupraSoft bevonathoz ne alkalmazzon agresszív tisztítószereket, úgymint: benzin, higító, alkohol.

SupraPfelge tisztító és fertőtlenítő:

A SupraPfelge tisztítószert kínáljuk védőruházat és a kiegészítők külső anyagainak tisztításához, fertőtlenítéséhez és ápolásához. 500 ml-es palackban szállítják, használatra kész, aldehidmentes.

Sugárvédelmi kesztyűk tisztántartása és sterilizálása

Standard sugárvédelmi kesztyűk szennyeződésének eltávolításához törölje le langyos fertőtlenítőszeres puha ronggyal, majd folyó vízzel öblítse le. Sebészeti kesztyűk tisztántartását lásd a SupraTex borítású eszközök tisztításánál. A steril műtős kesztyű többszöri felhasználása nem lehetséges.

Sugárvédelmi ruházat vizsgálata

Minden sugárvédelmi eszközt évente kétszer át kell vizsgálni annak esetleges károsodása miatt, úgymint: gyűrődések vagy sérülések stb. Néha a sugárvédelmi kötények alján egy “dudor” látható, mely az ólom-gumi anyag leszakadásából származhat. Az átvizsgálásnak egy röntgengéppel történő átvilágítást is tartalmaznia kell, amelynek segítségével az esetleges gyűrődések illetve szakadások felfedezhetőek.

Soha ne használjon hibás, vagy hiányos sugárvédelmi eszközt!

Gyártó:

Dr. Goos Suprema GmbH

D-69126 Heidelberg

Brechtelstrafsse 29.

 

Magyarországi képviselet:

PROTEC Magyarország Kft.

Budapest, Szentendrei út 246.

+36-1-242-2016