Cégtörténet...

1985 Céglapítás "Labor-Elektronika GMK" néven. A vállalkozás fő profilja röntgen filmelőhívók javítása és felújítása.

1989 A vállalkozás profilja bővül, a röntgenben használatos termékek (röntgenfilm és vegyszer, kazetta, fólia, Lysholm rács) bekerülnek az ajánlatunkba.

1991 A Labor-Elektronika 1991. februártól a PROTEC filmelőhívó automaták magyarországi márkaszervize.

1995 Május 10-én a PROTEC GmbH kizárólagos képviselete és márkaszervize lettünk Magyarországon. Többhetes szakmai gyakorlat Németországban. Megkezdődik a PROTEC filmelőhívók magyarországi összeszerelése. A PROTEC lesz a legnagyobb darabszámban forgalomba került filmelőhívó az országban.

1996 Megalakul a PROTEC Magyarország Kft. A fő tevékenység továbbra is a röntgen előhívó szerviz, valamint a Protec filmelőhívók összeszerelése és forgalmazása. Röntgenfilm, röntgen vegyszer, röntgen rács és más termékek mellett a röntgen védőruhák is bekerültek az ajánlatunkba.

Az itthoni összeszerelés eredménye 300 db PROTEC filmelőhívó. Az ezredfordóra így a magyarországi gépállomány 50%-a Protec lett.

2001 Elkészül a szerviz és az áruraktár épülete a Szentendrei út 246. alatt. Parkolás és rakodás az udvaron.

2009 Ebben az évben a lettünk Dr Goos GmbH magyarországi képviselete. A Dr. Goos a legnagyobb európai röntgen védőruha gyártó. A varroda és a központi raktár Heidelbergben (Németország) található. A védőruhák a méret megadása, valamint a kért ólomegyenérték és a megadott szín alapján egyedileg készülnek.

2010 Elkezdődött a mobil röntgen asztalok forgalmazása.

2023 Dolgozunk.

A cégnév eredete: Processor Technology, azaz: Protec