Lysholm-rács és rácsos kazetta

A "Lysholm-rács" és ezzel a svéd rácskészítés hagyománya 1922-ben kezdődött, amikor egy kisebb stockholmi műhely röntgen rács gyártásba kezdett. 1926-ban Dr. Erik Lysholm a stockholmi Karolinska Kórházban kifejlesztett egy, az addig elterjedt rácsoknál egy magasabb lamellával rendelkező rácsot. Az 1930-as években a stockholmi Királyi Intézetnél dolgozó svéd tudós, Dr. Sven Ledin továbbfejlesztette a Lysholm-rácsokat egy olyan technológiával, melynek során az ólomlamellák közti teret alumíniummal töltötték ki. Ez az eljárás egy teljes mértékben szimmetrikus, merev és egységes rácshoz vezetett, amely tulajdonságok együttesen a "Lysholm-rács" jól ismert jellemzőivé váltak.

Ha igazán éles képet akar látni, válassza a Lysholm-rácsot 70 lamella/cm változatban.

A Lysholm-rács (vagy röviden rács) ólomsávok preciziós rácsozata. A szennyeződés, nedvesség és deformáció ellen sima, zománcozott alumíniummal van befedve. A GRIDLINE és SOYEE rácshálók kiváló képminőség-javítást nyújtanak. Felhasználható kórházakban humán célra és az állatorvosi praxisban.

A használatos méretek: rácsarány 8:1, 10:1, 12:1, lamella-szám: 40 lamella/cm illetve 70 lamella/cm, fókusz-film középtávolság 105cm.

A rendeléskor fontos adatok:

  • Rács külső méretei: pl: 13x18, 24x30, 30x40, stb.
  • Rácsarány: 8:1, 10:1, 12:1.
  • Lamella-sűrűség. 40 lamella/cm, vagy 70 lamella/cm,
  • Fókusz-film távolság: többnyire a 105 cm-es használatos, ez 80-130 cm közötti fókusz-film távolságokra alkalmas.
  • Lehet bármilyen más gyújtótávolság, illetve paralel változat is.

Ha pedig szeretnél a rácsok (rács, rácskazetta, rácsos kazetta) ismeretében jobban elmélyülni, figyelmedbe ajánlom a következő linket, ahol a rács, a rács anyaga, a rácsfajták, a rácsok használata, a rács kiválasztása, a rácshibák, a decentrált pozicionálás, a defókuszált, stb. szóval minden, amit a rácsról tudni kell, az itt megtalálható:

Kapcsolódó cikkek